Известният ни лекар проф. Коста Костов е на почивка на Халкидики.

...
Известният ни лекар проф. Коста Костов е на почивка на Халкидики.
Коментари Харесай

Проф. Костов за почивката си в Гърция: Няма чалга и боклуци по плажа, а едно страхотно обслужване и безупречна кухня

Известният ни доктор проф. Коста Костов е на отмора на Халкидики. В своя обява във фейсбук той споделя своите усещания от летуването в Гърция.

" Някъде сред Касандра и Ситония съм. Спокойствие, чисто море, безвъзмездни шезлонги и чадъри (достатъчно е да поръчаш една сода, кафе или бира), ужасно обслужване, безупречна кухня. Никъде не се виждат захвърлени останки от храна, празни бутилки, камо ли дебелашки плажни осъществявания от целия набор на българския фолк-манталитет.

Ресторант " Elia " на 50 метра от плажа е неповторим - обслужване, рибни деликатеси, непорочност, усмивки, любезност, здравословна кухня ", написа той.

След това прави и съпоставяне с почивката на Черноморието и каква е повода да не можем да предложим същата услуга в България.

" Не става тирада за недостиг на национализъм, а за умеене да предложиш същото и в България. И никакви пояснения за всевъзможни неналичия могат да оправдаят нелепото печалбарство, което, с дребни изключения, е емблема на българския туризъм. За този безразсъден неуспех не са отговорни естествени катаклизми или неприятната реклама, а всички ние, които допуснахме алчността и егоцентризма да надделеят и този неуспех да трансформира България в туристическа дестинация за обществена каста от непознати туристи, които идват с цел да се напият на ниска цена на Слънчака и да въртят гюбеци в нощните клубове.

За край.

В близкия басейн ме заговаря грък. Пита ме от коя страна пристигам. Отговарям с самоувереност - България. Мълчи 2-3 минути, доближава до мен и ми прави " комплимент " - Сандански, Тони Дачева, Преслава, Емилия... С това изчерпва своите познания за прилежаща България. Това е нашият облик за средностатистическия грък, инцидентно срещнат в прилежаща Гърция.

Сега всеки от вас да " хване " първата мисъл, която му хрумва, когато каже - Гърция. Съгласявате се с мен, нали?

ПС. Помня по какъв начин изглеждаше Слънчев бряг, сътворен от арх. Никола Николов, и в какво го трансфораха " патриотите ", милеещи за българския туризъм. Бургазлии в този случаи биха споделили: гъзлиите разкатаха майката на бургите ", добавя кардиологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР